Pirita

pirita.t(at)gmail.com
050 3704323

Valokuvaaja Niklas Meltio

Olen Pirita Tolvanen, infografiikkaa rakastava kuvittaja. Intohimonani ovat tiedon kuvittaminen ja kuvitetut tietokirjat. Tyypillisiä työprojektejani ovat strategiakuvat, infografiikat julkaisuihin, lyhyet (1-2 min.) animaatiot kuvituksineen, karttakuvitukset, kansi- ja artikkelikuvitukset, sekä saavutettavat infografiikka-/tai kuvitusjulkaisut.

Ensimmäinen kirjoittamani ja kuvittamani lasten tietokuvakirja ”Paroni – Jarno Saarisen elämä” (kustannus Myllylahti) julkaistiin 2018. Kirja valittiin Vuoden Urheilukirja -finalistiksi, ja se sai kunniamaininnan World Illustration Awards -kilpailun lastenkirjakategoriassa. 2021 julkaistiin Rallitalli (kustannus Tammi), Pasi Lönnin kirjoittama lasten tietokuvakirja jonka kuvitin.

Valmistuin graafiseksi suunnittelijaksi vuonna 2008 Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta (nyk. Karelia-ammattikorkeakoulu). Vaihto-opiskelu Bulgarian Academy of Arts -koulussa ja pääaineeni julistetaide vaikuttivat kuvalliseen kehitykseeni merkittävästi. Tuona aikana oivalsin haluavani kuvittajaksi. Olen vuoden 2021 Fulbright-stipendiaatti. Vietän kevätlukukauden 2022 Simmonsin yliopistossa Bostonissa (MA), Yhdysvalloissa, datavisualisoinnit ja lasten tietokirjat yhdistävän projektini parissa.

Minut löytää Instagramista sekä LinkedInistä. Alla voit liittyä uutiskirjelistalleni. Se on parin kuukauden välein ilmestyvä tiivis koonti töistäni (lue tietosuojasta).

Prosessoi…
Olet listalla!

Paroni-projektin tiimoilta minua haastateltiin Kaasujalka-ohjelmaan syksyllä 2018, ja 5 minuutin mittaisen haastattelun näkee videosta yllä. Se kannattaa katsoa videolla hienosti näkyvän Paroni-näyttelyn takia. Kuvitusnäyttely oli 100 metriä leveä ja kulki entisen Eläintarhan radan vartta. Sen pääsi katsomaan myös moottoripyörällä.