Pirita

pirita.t(at)gmail.com
050 3704323

Valokuvaaja Niklas Meltio

Olen Pirita Tolvanen, kuvittaja Helsingistä. Teen lehti-, mainos- ja kirjakuvituksia. Intohimonani ovat tiedon kuvittaminen ja kuvitetut tietokirjat. Ensimmäinen kirjoittamani ja kuvittamani lasten kuvakirja ”Paroni – Jarno Saarisen elämä” (kustannus Myllylahti) julkaistiin syyskuussa 2018. Kirja valittiin Vuoden Urheilukirja -finalistiksi, ja se sai kunniamaininnan World Illustration Awards -kilpailun lastenkirjakategoriassa.

Kuvitusprojektini ovat monenlaisia. Olen tehnyt muun muassa 15 sivua kuvitettua infografiikkaa kattavan julkaisun kotoutumisesta työ- ja elinkeinoministeriölle, kansikuvituksen amerikkalaiselle Publishers Weekly -lehdelle, strategiakuvat Tampereen ja Helsingin kaupungeille, uudet uimataitomerkit Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitolle sekä kuvittanut Ugandaan sijoittuvan äitiysneuvolan konseptin M4ID:lle. Tekniset aiheet sopivat tyyliini oivasti, samalla kuvitan paljon ihmisiä ja potretteja.

Valmistuin graafiseksi suunnittelijaksi vuonna 2008 Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta (nyk. Karelia-ammattikorkeakoulu). Vaihto-opiskelu Bulgarian Academy of Arts -koulussa ja pääaineeni julistetaide vaikuttivat kuvalliseen kehitykseeni merkittävästi. Tuona aikana oivalsin haluavani kuvittajaksi. 

Minua kannattaa seurata Instagramissa; se on lempikanavani. Minut löytää myös LinkedInistä. Alla voit liittyä uutiskirjelistalleni. Se on tiivis koonti töistäni ja kuulumisistani, ja lähetän sen parin kuukauden välein (lue tietosuojasta).

Prosessoi…
Olet listalla!

Paroni-projektin tiimoilta minua haastateltiin Kaasujalka-ohjelmaan syksyllä 2018, ja 5 minuutin mittaisen haastattelun näkee videosta yllä. Se kannattaa katsoa paitsi tarinointini niin videossa hienosti näkyvän Paroni-näyttelyn takia. 100 metriä leveä entisen Eläintarhan radan vartta pitkin kulkenut näyttely oli ensimmäiseni. Sitä pääsi katsomaan myös moottoripyörällä, kirjan aiheeseen sopien. Lue myös kirjailijahaastatteluni Myllylahden sivuilta!