Mestarikurssi Bolognan lastenkirjamessuilla

Naistenpäivänä 8.3.2023 pidin mestarikurssin Bolognan lastenkirjamessujen kuvittajille tarkoitetulla Illustrators Survival Corner -osastolla Bolognassa, Italiassa. Messut ovat lastenkirjallisuuden alalla yksi johtavista ammattilaistapahtumista maailmanlaajuisesti. Aiheenani oli Datavisualisointi ja tietokuvakirjat.

Mestarikurssini perustui itsenäiseen tutkimusprojektiini samasta aiheesta. Esittelin tutkimustyöni tuloksia niin Yhdysvalloista, jossa aloitin tutkimuksen Fulbright-stipendiaattina kevätlukukaudella 2022, sekä Suomesta. Puhuin siitä mitä datavisualisointi on, ja miten se näyttäytyy lasten tietokirjallisuudessa – etenkin tietokuvakirjoissa – ja miten se voisi olla mukana yhä vahvemmin.

Kiitos kaikille paikallaolijoille!

Julkaissut Pirita Tolvanen

Illustrator. Loves illustrating data, non-fiction picture books and swimming.

%d bloggaajaa tykkää tästä: