Fulbright 2022

Keväällä 2021 minut valittiin Fulbright-stipendiaatiksi. Vietän kevätlukukauden 2022 Simmonsin yliopistossa Bostonissa (MA), Yhdysvalloissa, datavisualisoinnit ja lasten tietokirjat yhdistävän projektini parissa.

Haen tietoa siitä mikä muuttuu kommunikoidessa infografiikan/datavisualisointien muodossa, kun kohderyhmänä ovat lapset eivätkä aikuiset. Selvitän haastatteluilla kuinka tietokuvakirjojen kuvittajat, kirjailijat ja kustantajat sekä datavisualisoinnin ammattilaiset näkevät tiedon kommunikoinnin lapsille ja nuorille. Kirjoitan aiheista uudessa Illustrating Data -blogissani.

ASLA-Fulbright Mid-Career Professional Development -stipendiohjelma tarjoaa työuransa keskivaiheessa oleville ammattilaisille mahdollisuuden oman alan ja asiantuntemuksen kehittämiseen USA:ssa. Hakija saa itse suunnitella yhdysvaltalaisessa isäntäorganisaatiossa toteutettavan projektin. Täältä löytyy 2021-2022 stipendiaattien katalogin – minun esittelyni löytyy sivulta 47!

Julkaissut Pirita Tolvanen

Illustrator. Loves illustrating data, non-fiction picture books and swimming.

%d bloggaajaa tykkää tästä: